Mer om lån – Älmhults bibliotek

Låna böcker via posten – Skall kanske gå upp till postlådan nu innan det blir mörkt. Spännande…..

Bibliotek med posten

Bibliotek med posten

Svar från Älmhults bibliotek
Tack för ditt brev, men jag ber om ursäkt att du inte får svar förrän idag, jag har nämligen varit ledig torsdag-fredag förra veckan.

Roligt att du tycker att det här med postservice är en bra id!

Jag skickar som bilaga till detta brev, en liten introduktion som beskriver hur du ska göra när du beställer böckerna via vår hemsida.( Den här gången ordnar jag det ändå  så du behöver inte göra om dina beställningar) men i fortsättningen så ska du ange Häradsbäcks postservice som hämtställe när du beställer dina böcker, så kommer de att skickas till dig.

Jag kollade och vi har tyvärr inte ”Tröstpriser och sidovinster” men lånar gärna in den från annat bibliotek. Det kommer att kosta dig 20 kr och du kan tyvärr inte får den via postservicen, eftersom det bara fungerar med vårt eget bestånd. De böcker vi lånar in från andra bibliotek, sk fjärrlån, ska hämtas antingen på närmaste filialbibliotek eller huvudbiblioteket och i samband med hämtningen betalar man 20 kr. Så bara tala om för mig om du vill att vi ska beställa den till dig och var du vill hämta ut den.

Jag har däremot 2 stora böcker av Lars Lerin inne, ”Lars Lerin och det mörka ljuset” samt ”7 resor 9 liv”, vill du en av dem eller båda samtidigt?

Ang. Lotta Lotass har vi ”Konungarnas tillbedjan” inne samt 3 till. Hur vill du göra där?

Med först utskicket (vi startar 1 feb) så skickar jag med en markör som du sätter på din postlåda, när du vill att brevbäraren ska hämta dina lån.

Om du undrar över något efter att ha läst bif. brev, så bara hör av dig till mig!

Ang. dina egna böcker, så har vi 12 olika titlar av dig och 2 där du är medförfattare.

Jag ska kolla din senaste bok!

Vänliga hälsningar Lena

Mariannas svar

Oj Nu är det jag som får be om ursäkt att tiden har fullkomligt flugit i väg.

Skall beställa på ”ert sätt framöver” men jag fann inte så tydliga instruktioner.,

Förstår inte om jag skall hämta böckerna i Häradsbäck.??? Jag har en mil dit, så då det är inte aktuellt.  Då hämtar jag dem lika gärna via ert bibliotek eller biblioteket i Ryd dit min make kan hämta dem. Så min fråga – Kommer böckerna hem till Spjutaretorp – eller till affären i Häradsbäck? Och var skall jag lämna dem? Här i Spjutaretorp – eller i Häradsbäck? Men – Ja beställ Lerinboken som Ni inte hade inne – betalar gärna och ber sonen att hämta just den. Fint att Ni har så många av mina böcker. Och skulle Ni vilja köpa in den senaste så jag jag just beställt hem en låda. Om jag förstått ”Kommunmailen” rätt så är de offentliga. Så jag hoppas det är ok att jag fortsätter lägga in ang. detta på min bokblogg under ”Kärleken till böcker”

http://agetorp.wordpress.com/2013/01/27/bibliotek-med-posten-almhults-kommun/  Bästa hälsningar Mariann@

Bifogad info från Älmhults bibliotek.
”Hej
Så roligt att du vill vara med och testa vår nya form av biblioteksservice i glesbygden   som berör boende i Hallaryd, Häradsbäck  och Diö. Testperioden är 1/2-31/5. Detta är ett samarbete mellan Älmhults bibliotek och Posten.

Det innebär att du kan beställa böcker, tidskrifter, CD-böcker, musik CD:s och DVD-filmer som kommer hem till dig i brevlådan, förmedlade av posten. (Det enda som inte kommer att fungera är utlån av TV-spel och fjärrlån= de böcker som du vill beställa från andra bibliotek  i landet och som kostar 20 kr vid utlån)
När de ska lämnas tillbaka så kommer du att få en ”flagga” att sätta upp på din postlåda så att postbilen ser att du har något att lämna tillbaka .Flaggan kommer i ditt första paket. Om inte det emballage som du får från oss räcker till när du ska returnera, går det bra att förpacka det på ett bra sätt själv. Men kom ihåg att du måste vända på etiketten med ditt namn där returadressen står, så paketet kommer tillbaka till
Älmhults bibliotek ”
Läs mer här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *